Víkednovka - vyhodnocení

17.06.2018 21:48

Nic netrvá věčně a tak nám skončil i víkendový pobyt s dětmi na zbrojnici.

V pátek jsme se sešli tradičně v kroužku mladých hasičů a vyrazili jsme na trénink do Štípy ke zbrojnici, abychom potrénovali i s vodou. Po návratu se však děti nerozešly domů, ale připravovaly se na spaní v klubovně. Mezitím jsme nachystali opékání špekáčků, které byly na večeři. Po večeři následovala volná zábava s prodlouženou večerkou. Čekala nás ale náročná sobota.

Sobotní vsatávání bylo pro někoho těžké, ale signál poplachu a sirény probudil i ty největší spáče. Posnídali jsme buchty a koláče od maminek a následovalo "zaměstnání". Umývání cisterny, zametání a vytrhání trávy kolem zbrojnice, škrábání brambor na oběd, pilování a čištění hadic na soutěž a nácvik chystání hadic na základnu. Po výborném obědě a krátkém odpočinku jsme nachystali a napustili káď s vodou na odpolední koupání. Následovala příprava a odjezd na soutěž ve Štípě. Některé děti pomohly v soutěži hasičům ze Štípy, ostatní soutěžili za Kostelec. Konkurence byla velká a navíc jsme museli na poslední chvíli změnit úkoly jednotlivých soutěžících. I přesto si se vším výborně poradili a útok dokončili se slušným časem. Na všechny soutěžící byly přichystané sladké odměny. Po příjezdu na zbrojnici se někteří nedočkavci vrhli do kádě s vodou a ostatní je následovali. Voda sice nebyla jako v termálu, ale příjemně osvěžila. Po koupání přicházel hlad, tak jsme připravili toasty na večeři. Po večeři byla pro děti připravena orientační soutěž s hledáním pokladu, na kterou se už těšily. Po společném objasnění pravidel soutěže se rozdělily na dvě skupiny, vybavili se vysílačkami, buzolou, baterkami a dobrou náladou. Soutěž to byla pro opravdové "borce hasiče", ale to naše děti bezesporu jsou. Na trati museli hledat fáborky, kde je čekaly různé úkoly, po jejichž vyřešení museli vypočítat azimut, aby věděli, kam dál pokračovat. Štáb dospělých sledoval postup a plnění úkolů na mapě podle hlášených pozic a výsledků úkolů vysílačkami. Konec soutěže byl na zbrojnici, kde si jednotlivé skupiny musely najít svůj poklad. Mise byly úspěšně splněny a všichni se připravovali na spaní.

Nedělní budíček nebyl pevně stanovený. Snídaně byla opět sladká - buchtová. Následovalo balení a nezbytný úklid zbrojnice. Do úklidu se postupně zapojili všichni a po krátké volné zábavě před zbrojnicí jsme se na závěr všichni vyfotili a na oběd rozešli domů.

Všem, kdo se zúčastnili a pomáhali děkujeme. Bylo to supéééér a těšíme se na další podobnou akci s vámi.

Foto z akce - ZDE.