Hasičský tábor a pohárová soutěž ve Veselé

23.06.2017 17:00

23.6.2017 jsme se s mladými hasiči jako obvykle sešli na zbrojnici v hasičském kroužku. Tentokrát ale děti přišly s již sbalenými věcmi na víkendový pobyt. Po kroužku děti zůstávaly na zbrojnici, opekli jsme si špekáčky a pak nachystali spacáky a společně jsme přespali v klubovně do soboty, kdy nás čekala pohárová soutěž ve Veselé. Budíček byl již v 7:00 hod a po snídani jsme se sbalili a vyrazili. Cestou jsme se ještě zastavili ve Štípě, kde také byla pohárová soutěž a Venďa Štáková šla na výpomoc do soutěžního družstva SDH Štípa a dále pak pokračovala s námi na Veselou. Na soutěži se ve dvou družstvech prostřídali všichni účastníci tábora. Po soutěži jsme jeli zpět na zbrojnici. Děti už se těšily na koupání v hasičské kádi, do které si již v pátek napustily vodu (aby se jim ohřála). Prostor před zbrojnicí se změnil v pláž. Po odpočinku jsme pro děti nachystali soutěž o železného hasiče. Trať obsahovala náročné disciplíny a soutěžící byli ještě vybaveni dýchacím přístrojem (batoh s lahví s vodou), aby měli těžší podmínky. Všichni soutěžící, kteří se nezalekli a soutěže se zúčastnili, dostali pořádně do těla, ale všichni to zvládli a zaslouží pochvalu. Mezitím se uvařila zeleninová polévka a všichni se mohli posilnit. V neděli ráno nebyl pevně stanovený čas budíčku, aby si všichni mohli odpočinout. Sbalili jsme spaní, posnídali venku před zbrojnicí a chystali se na odjezd domů. Ještě před tím, jsme ale ještě připravili soutěž na záchranu kamaráda (plyšového medvídka) z hořícího domu. Děti s téměř neprůhlednými brýlemi (simulace zakouřeného prostoru) musely v bludišti mezi stoly jen pohmatem najít cestu a hlavně kamaráda, kterého pak museli přinést zpět k východu. Vyzkoušeli si, jak je náročné se orientovat v neznámém prostředí, ale všichni kamaráda nakonec zachránili.

Z tábora si všichni odnesli originální lahve na pití a batůžky s nápisy Hasiči Kostelec, které jim (aspoň si myslíme) udělaly radost. Tyto máme samozřejmě přichystané i pro kamarády, kteří se nemohli tábora účastnit.

Poděkování patří také všem rodičům, kteří nám přinesli nějaké dobroty (buchty, zmrzliny, pizzy, makovníky, tyčinky a jiné).

Věřím, že se víkendový pobyt všem dětem líbil a že si ho patřičně užily a příjemně se unavily.   Foto   a video (útok1 a útok2) z tábora.

V pátek 30.6. kroužek ml. hasičů nebude, ale v sobotu 1.7. se koná dětský den na hřišti v Kostelci, kde pojedeme s dětmi na ukázku s cisternou. Předpokládaný čas je kolem 15:00 hod., ale přesnější info ještě pošleme ( na kolik hodin bude ukázka a v kolik hodin se sejdeme u zbrojnice).