Vyhodnocení víkendovky 2019

09.06.2019 12:00

V pátek po kroužku ml. hasičů si děti začaly v klubovně chystat spaní. Na večeří jsme si venku opekli špekáčky. Večer měly děti volnější, protože dospělí měli ještě plánovanpou členskou schůzi a upřesňovali jsme sobotní program. Chtěli jsme děti ráno vzbudit znělkou poplachu a nakonec poplach vzbudil nás dospělé. V 6 hodin ráno nás vzbudil ostrý poplach a vyjížděli jsme na hlášený požár na OD Prior ve Zlíně. Naštěstí to byl falešný poplach a brzy jsme se vrátili zpět na snídani. Dopoledne jsme s dětmi jeli na den otevřených dveří do Dopravního podniku ve Zlíně, kde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí o fungování dopravy, podívali jsme se na nové i historické vozy, projeli myčkou a svezli jsme se historickým autobusem. Maminky nám mezitím na zbrojnici navařily guláš na oběd. Odpoledne bylo již tradiční koupání v hasičské kádi. Nejprve se nikomu nechtělo, protože nebylo ideální počasí, ale nakonec se spousta dětí odhodlala. Dále je čekal šipkový turnaj. Vyzkoušeli jsme nově zakoupené elektronické terče. Před zahájením turnaje museli kluci pomoct s instalací terčů. Šipky se osvědčily a staly se zábavou i pro dospělé.

Všichni se už těšili na večerní orientační soutěž s hledáním pokladu. Plánování celé soutěže a trati nám zabralo spoustu času, ale výsledek stál snad za to. Děti se rozdělily na dvě družstva. Každé družstvo vyrazilo jiným směrem (to ale vzájemně nevěděli). Po trase museli plnit nejrůznější úkoly, aby si vypočítali indicie pro další pokračování. Samozřejmě se museli hlásit vysílačkami, abychom měli přehled o tom, kde se právě jednotlivé skupiny nachází. Nakonec se obě skupiny sešly na společném místě, kde měli zakopaný poklad. Místo pokladu museli vyluštit a společnými silami a nasbíranými pomůckami poklad vykopat. Luštění se trochu protáhlo a tak děti už zatměly a poklad vykopápaly potmě. Trochu jsme s tím počítali (ikdyž jsme mysleli, že to stihnou za šera), protože v jednom pokladu měli čelovky a v druhém pokladu baterie do nich. Na cestu zpátky si tedy mohli posvítit. Trasu měli vytýčenou odrazkami, aby nezabloudili :-)). Na zbrojnici je pak čekala sladká odměna a láhve na pití. My dospělí jsme vše sledovali a řídili z velitelské základny na zbrojnici. Zbytek večera měly děti volný program.

V neděli byl budíček posunutý na neurčito. Snídaně proběhla venku před zbrojnicí. Dopoledne se pak uklízelo a chystali jsme se na odchod domů. Všem se nám víkendovka líbila a snad zase příští rok.

Fotky z akce je možné shlédnout ZDE.